Document als monument bij overlijden

Document als monument bij overlijden

Als u uw dierbaren uw herinneringen wilt geven, zodat ze uw stem en gedachten nog kunnen horen als u er niet meer bent, kunt u kiezen voor het maken van een document als monument.

We gaan met elkaar in gesprek, waarbij u vertelt en ik vragen stel en luister. Ik zal uw herinneringen opschrijven. Als ik klaar ben met het schrijven, neem ik nog contact met u op om de uiteindelijke tekst met u door te nemen, zodat de bewoording klopt met wie u bent. Dan besluit u op welke manier u uw herinneringen met uw dierbaren wilt delen.

Op een door u aangewezen moment zullen de herinneringen met de mensen van uw keuze gedeeld worden.

Als u wilt dat ik uw stem ben op uw begrafenis of crematie, dan spreek ik (een deel van) uw woorden tot de mensen die daar bijeen zijn om u te herdenken en afscheid te nemen.

Uw herinneringen kunnen ook een week of maand na uw overlijden naar de mensen van uw keuze worden opgestuurd, als een verrassing en als troost. Door het document, zal uw stem hoorbaar blijven.